2023.05.28
Emil, Csanád
Kezdőlap Bűnügy Kiderült, drogozott-e az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese

Kiderült, drogozott-e az idei Eurovíziós Dalfesztivál győztese

Az idei Eurovízió-győztes Maneskin zenekar énekese, Damiano David önként jelentkezett drogtesztre, miután azzal gyanúsították meg, hogy kokaint fogyasztott az Eurovíziós Dalfesztivál alatt.

David mindvégig tagadta a vádakat, és ő maga kérte a drogtesztet, amely végül őt igazolta, ugyanis negatív eredményt hozott – olvasható az Euróvíziót szervező European Broadcasting Union (EBU) közleményében.

Mivel a teszt negatív lett, az EBU lezártnak tekinti az ügyet, nyomatékosítva, hogy nem történt drogfogyasztás a versenyen. Megjegyezték azonban, hogy nagyon aggódtak amiatt, hogy a feltételezés beárnyékolja az esemény szellemét és eredményét, valamint tisztességtelenül érinti a győztes zenekart.

Az együttes a BBC Breakfast hétfő reggeli adásában Rómából jelentkeztek be, és elmondták, hogy mennyire felháborítónak tartják a feltételezést, hogy élő adásban fogyasztottak volna drogot. Ismét hangsúlyozták, hogy nem élnek kábítószerekkel, valamint aggódnak amiatt, hogy ez az ügy beárnyékolja majd a győzelmüket.

Indirekt/Blikk