KezdőlapBűnügyKatzenbach-gyilkosság: döntés született Curtis testvérének letartóztatásáról

Katzenbach-gyilkosság: döntés született Curtis testvérének letartóztatásáról

Csütörtökön döntött a bíróság a Katzenbach-gyilkosságban vádolt három ember, Sz.Lajos, L. István és H. László letartóztatásáról. A feltételezett elkövetők előzetesbe kerültek.

Curtis bátyját Ferihegyen fogták el a zsaruk

Mint ahogy azt mi is megírtuk, a Katzenbach-gyilkosság egyikük gyanúsítottja Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos. A biztonsági szakemberként dolgozó vádlott és két társát a héten fogták el a rendőrök. Lapértesülés szerint a ferihegyi elfogott Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással.

Rendőrök kísérték csütörtökön a bíróságra az egykori labdarúgó, Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsított Sz. Lajos és L. István. Letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek előterjesztés tettek. A friss döntés értelmében Sz. Lajos – Curtis testvére – és gyanúsított társai előzetesbe kerültek csütörtökön délután. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről szóló indítvány tárgyalása nem kevesebb mint hat órán keresztül zajlott. A bíró egyelőre egy hónapra rendelte el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – írta a Blikk.

– Azt gondolom, ez egy összefüggéstelen, bizonyíték nélküli, koholt eljárás – nyilatkozta a Borsnak a gyanúsítottak ügyvédje, aki azt is elárulta: a három férfi eddig nem tett vallomást. Jelenleg még csak azt az ügyirathalmazt igyekeznek feldolgozni, amit most kaptak meg.