2022.01.29
Adél
Kezdőlap Bűnügy Elképesztő: kirabolta áldozatát a buszon és még puszit is kért tőle -...

Elképesztő: kirabolta áldozatát a buszon és még puszit is kért tőle – videó

A gyanúsított a kamerafelvétel miatt azt kérte a kirabolt sértettől, hogy barátságosan köszönjenek el egymástól, ezért kért tőle egy pacsit és egy puszit.

Egy 19 éves férfi 2021. augusztus 4-én délelőtt felszállt a XXIII. kerületben a 66-os buszra, majd leült egy másik férfi mellé, akit arra kért, hogy adjon neki 1000 forintot. A sértett azonban közölte hogy nincs nála pénz, sőt, még a pénztárcáját is megmutatta neki, amiben valóban csupán 100 forint volt.

A rabló azonban továbbra is pénzt követelt, amit fenyegetéssel nyomatékosított: azt mondta, „most szabadult”, és ha nem kap pénzt, megszurkálja a sértettet. Ezért a megfenyegetett átadta a 100 forintját. A rabló ezután a sértett telefonját is elvette, miközben a bal kezét végig a nadrágja zsebében tartotta, hogy azt a látszatot keltse, valóban van nála kés. A rabló ráadásul azt is állította, hogy egy társa is van a buszon, aki megöli a sértettet, ha nem adja át az értékeit.

Miután a busz megállt abban a megállóban, ahol a sértett egyébként is le akart szállni, a támadó azt kérte tőle, a biztonsági kamera miatt adjon neki egy ökölpacsit és két puszit.

A sértett a felszólításnak eleget tett, majd leszállt a járműről. A bűncselekményt a biztonsági kamera rögzítette.

A jövedelemmel nem rendelkező férfi korábban, 2021. július 30-án is rabolni akart a XXIII. kerületben azzal a fenyegetéssel, hogy most szabadult és kés van nála, ám a kiszemelt áldozat ekkor elhagyta a helyszínt.

A pesterzsébeti és soroksári nyomozók egy napon belül azonosították, majd elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsítottat rablás bűntette és rablás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akit ezért 4 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt, illetve 5 évre eltiltott a közügyek gyakorlásától, valamint elrendelte egy korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Indirekt/Blikk