2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Bűnügy Döbbenetes: öngyilkosságnak álcázta 17 éves barátnője megölését a fiú

Döbbenetes: öngyilkosságnak álcázta 17 éves barátnője megölését a fiú

Saját apja talált rá vérben úszva arra a 17 éves lányra, akit barátja azért szurkált halálra, mert szakítani akart vele. A gyilkos tinédzser öngyilkosságnak álcázta tettét.

Fojtogatta, majd tizenhárom késszúrással kivégezte saját barátnőjét, a gyönyörű Ellie Gould-ot a 17 éves Thomas Griffiths, csak mert a lány közölte vele: nem akarja folytatni a kapcsolatot. A fiú ezután úgy rendezte át a körülményeket, mintha a lány öngyilkos lett volna, majd a vérben úszó holttest ujjával feloldotta a lány telefonját, és arról üzeneteket küldött a barátnőinek, ezzel is azt sugallva, hogy Ellie maga dobta el az életét.

A kegyetlen gyilkosság még tavaly májusban történt, a lány édesanyja pedig most egy interjúban mesélt arról, férje talált rá a lányukra, a holttestet pedig két nappal a szörnyűség után ő is azonosította. “Tizenháromszor szúrta meg a nyakát” – mesélte a megtört édesanya a Sun Online-nak.

A fiú 12 és fél év börtönnel megúszta, mert nem volt bizonyítható, hogy előre eltervezett gyilkosság történt. Az édesanya most azért kampányol, hogy súlyosabb büntetést kapjanak a hasonló gyilkosságot elkövetők.

Griffiths egyébként a tárgyalás napjáig tagadta a gyilkosságot, majd az ügyvédje javaslatára elismerte a tettét. De Ellie édesanyja szerint egy percre sem bánta meg, amit csinált, csupán az enyhébb büntetés miatt vallott. Kiderült az is, Thomas volt a lány első szerelme, de édesanyjának már a végén sokat panaszkodott, hogy nem érzi jól magát a fiúval, ezért szánta el magát a szakításra.

Indirekt/Bors