2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Bűnügy Döbbenet: meggyilkolta gyermekét a magyar anya, a holttestről pedig fotót küldött az...

Döbbenet: meggyilkolta gyermekét a magyar anya, a holttestről pedig fotót küldött az apának

Meggyilkolta a gyermekét egy magyar anya, majd a holttestről egy fotót küldött a Budapesten élő édesapának. A brutális bűncselekmény felrobbantotta az internetet.

Pénteken este jött a hír: egy Olaszországban tartózkodó magyar asszony megölte kétéves kisfiát, akit előzőleg a bíróság az apának ítélt. Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság is vizsgálja, de a nyomozást az olasz hatóságok folytatják.

„A mai napon egy szörnyű esemény árnyalja be egyesületünket. A minap beszámoltunk arról, hogy ideiglenes elhelyezés történt egy budapesti bíróságon: az édesapához – aki egyesületi tagunk – áthelyezték a gyermeket azonnali hatállyal. Sajnos, a mai napon az édesanya a gyermeket – ahelyett, hogy az édesapának átadta volna – meggyilkolta. A gyermek holttestéről fényképet készített, amit elküldött az apának azzal az üzenettel, hogy ‘most már egyikünké sem lesz’. Az egyesületünk részvétét fejezi ki az édesapának és a családnak” – írta az Apák az Igazságért Közhasznú Egyesület péntek este Facebook-bejegyzésében.

Mint azt a BRFK sajtóügyeletétől megtudtuk, az olasz rendőrök az elkövető anyát elfogták, a nyomozást az ottani hatóságok végzik. A sajtóügyeletes a Blikknek elmondta, hogy innentől a magyar hatóságok nem nyomoznak az ügyben, de ha az olaszok kérik, minden segítséget megadnak nekik. Azt nem tudták a BRFK-n hivatalosan megerősíteni, hogy a gyilkos anya magyar-e, de nagy valószínűséggel igen, ahogy az apa is. Holnap várhatóan több részlet is napvilágra kerül a tragédiáról.

Indirekt/Blikk