2023.12.09
Natália
Kezdőlap Bűnügy Bedrogozott sofőr gázolta el a 6 éves kisfiút

Bedrogozott sofőr gázolta el a 6 éves kisfiút

Februárban a hatéves Noah Herring a Kalifornia állambeli Stockton-ban biciklizett apjával, amikor váratlanul baleset történt. Egy Mercedes típusú gépjármű ugyanis felhajtott a járdára és elgázolta őt.

A 24 éves sofőr, Harry Summersgill a megengedett sebesség kétszeresével hajtott fel a járdára, ráadásul nagy mennyiségű ketamint, kannabiszt és kokaint is fogyasztott mielőtt a volán mögé ült.

A szörnyű esetről videófelvétel is készült, ugyanis az édesapa egy GoPro kamerával biciklizett gyermekével, ezen kívül pedig az utcai kamerák is rögzítették a történteteket.

A videón jól látható a kisfiú felborult biciklije, az úttesten heverő kesztyűje, és hallható édesapja segélykiáltása. A videón végén pedig feltűnik a vétkes sofőr, Harry Summersgill, ahogy bódultan a rendőrautóban ül- írja a Tenyek.hu a The Sun.

Az elgázolt Noah súlyos sérüléseket szenvedett, eltört a bal lábszára, a kulcscsontja és bevérzett az agya.

Ítélet azonban csak most született az ügyben: a vétkes, kábítószert fogyasztó sofőrt a bíróság három év szabadságvesztésre ítélte, valamint hat és fél év eltiltást kapott a gépjárművezetéstől.

Indirekt/Blikk