2021.02.26
Edina
Kezdőlap Bűnügy Az igen: 25 éves pesti nő volt a Keresztapa, nemzetközi drogbandát...

Az igen: 25 éves pesti nő volt a Keresztapa, nemzetközi drogbandát irányított

A nőt és a banda tagjait a cseh és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya együtt fdoögta el, a 25 éves M. Alexandra Mária ellen kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják.
fotó: police.hu

A gyanú szerint Alexandra rendszeresen vásárolt kábítószert külföldről, a marihuánát rokonokkal és futárokkal hozatta. Megszervezte a pénzváltást, a vonatjegy vásárlását, a beszerző utakat pedig folyamatosan koordinálta, majd a beérkező árut továbbértékesítette. A nő férje és unokaöccse 2020. július 12-én bukott le egy kilogramm marihuánával a Kelenföldi Pályaudvaron, amikor Bécsből Budapestre hozták a kábítószert vonattal.

Egy másik futárt 2020. október 23-án fogtak el a rendőrök a szobi vasútállomáson, amikor a Szlovákiából érkező vonattal több mint három kilogramm kannabiszt csempészett be az országba.  A nő utasítására hozott kábítószert az a férfi is, akit a rendőrök szintén a szobi vasútállomáson fogtak el 2020. december 4-én. Ruházatába rejtve öt csomag, mintegy egy kilogrammnyi kannabisz volt. Ebben a két ügyben a Váci Rendőrkapitányság folytat eljárásokat. Alexandra akkor fogták el, amikor társával hat szír migránst szállított autójával. Az embercsempészés ügyében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz. A nőt a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – adta híról a police.hu.