KezdőlapBelföldZivatarokkal búcsúzik az augusztus

Zivatarokkal búcsúzik az augusztus

Szerdán már egy peremhullám alakítja időjárásunkat, aminek hatására nyugat felől megnövekszik a csapadékhajlam.

A keleti megyékben napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, estére a Tiszától keletre beborul az ég. A délután első felében egy-egy zápor, zivatar kialakulhat a Dél-Dunántúlon, majd estétől már egyre többfelé lehet eső, zápor a dunántúli részeken, a középső országrészben kevés helyen lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, a Bodrogközben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23-31 fok között valószínű, nyugaton lesz hűvösebb, míg délkeleten a melegebb idő. Késő estére 18-23 fok közé hűl le a levegő.

Este nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő több helyen eső, zápor, emellett a középső megyékben is van esély kevés csapadékra, míg a Tiszántúlon száraz marad az idő.

Az északkeleti szelet sok helyen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13-18 fok között alakul, a csapadékos nyugati területeken lesz a leghidegebb – írja a met.hu.