2022.08.15
Mária
Kezdőlap Belföld Vitray Tamás: "Kiforgatták a szavaimat"

Vitray Tamás: “Kiforgatták a szavaimat”

Szomorúan látta Vitray Tamás, hogy kiforgatták a szavait, amikor a háromszoros olimpiai bajnok sportoló, a tokiói ötkarikás játékokon érem nélkül maradt Hosszú Katinka teljesítményéről beszélt.

Az egykori sportkommentátor először a Spirit FM-nek adott interjújában mondta el a véleményét az úszónő olimpiai teljesítményéről. A tévés úgy fogalmazott: „Katinka méltatlan helyzetbe hozta magát és méltatlan helyzetbe hozták a sportág szakvezetői, akik biztosan tudhatták, hogy nincs felkészülve. Amint tudta bizonyosan ő is… Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja, halálpontosan. Hagyták, hogy ebbe a helyzetbe kerüljön.”

A tévés legenda állítja, szégyellhetik magukat azok a névtelen kommentelők, akik ezért rárontottak.

– Szilágyi Áronért joggal rajongunk a három ­olimpiai aranyáért. Katinka éppen úgy hármat szerzett, számos világcsúcsot úszott. Olvasom, hogy tizenötszörös Európa-bajnok is. Valaki kiszámolta, hogy a tiszteletére hatvankilenc alkalommal játszották el nemzetközi versenyen a Himnuszt. Mit mondjak még?! – kérdezte Vitray Tamás. – Igen, úgy vélem, sejtette, hogy nincs optimális versenyállapotban, de nem próbált – mondjuk – betegségre hivatkozva menekülni. Én erre utaltam, ezt mondtam el a rádiós beszélgetésben. Meg azt, hogy hagyták belemenni a vezetők szó nélkül a túlvállalásba, a teljesíthetetlenbe. Pedig visszaléphetett volna, tisztességből mégsem tette. Arra, hogy egyes fó­rumok kiforgatják a szavai­mat, nem kívánok reflektálni, olyan mélyre nem süllyedek. Pe­dig néha nagyon nehéz ilyenkor hallgatni – tette hozzá Vitray.

Indirekt/Blikk