2021.09.22
Móric
Kezdőlap Belföld Vitray Tamás is beleszállt Hosszú Katinkába: "Biztos, hogy nem volt felkészülve"

Vitray Tamás is beleszállt Hosszú Katinkába: “Biztos, hogy nem volt felkészülve”

Vitray Tamás nem kertelt, a maga módján kifejtette a véleményét a Spirit FM-en Hosszú Katinka olimpiai teljesítményéről. A sportkommentátor szerint nemcsak az úszónő, de az edzője és mindenki, aki vele dolgozott, tudta, hogy nincs felkészülve az ötkarikás játékokra.

Eddig nem alakult túl fényesen Hosszú Katinka tokiói olimpiája. A háromszoros olimpiai bajnok 400 női vegyesen ötödik, a 200 vegyesen pedig a hetedik helyen végzett, az egyik úszása után dühöngve távozott a medencéből, illetve visszalépett a 200 pillangó selejtezőjétől is. Vitray Tamás a Spirit FM-en nyilatkozta azt, hogy szerinte Hosszú saját magát hozta méltatlan helyzetbe, ám ehhez a vezetői is nagyban hozzájárultak.

– Gondoljunk bele, milyen szavakkal méltattuk Szilágyi Áront 3 olimpiai bajnokságért és hogyan beszélnek most a kommentelők, és egyáltalán miféle híreket terjesztenek most Hosszú Katinka kudarca miatt – kezdte a sportkommentátor, aki szerint kizárt dolog, hogy az úszónő vagy akár az edzője nem sejtették, hogy a mostani olimpia nem lesz annyira eredményes mint a korábbiak.

– Biztos, hogy nem volt felkészülve. Biztos, hogy tudta. Biztos. Esküdni mernék rá, hogy tudta, hogy nem megy.Nem lehet nem tudni. Ez nem olyan sportág. Órával mérik a teljesítményt, egy stopper megmondja azt, halál pontosan. Nem vezető az, aki biztat, bátorít és elfed. Mibe húzták bele? Mibe engedték bele? – mondta Vitray aki kiemelte, Katika mostani nehéz időszaka nem jelenti azt, hogy az eddig szerzett hatalmas sikerei ne számítanának.

Indirekt/Blikk