2023.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Visszatért a vénasszonyok nyara: 22 fok is lehet ma néhány helyen

Visszatért a vénasszonyok nyara: 22 fok is lehet ma néhány helyen

Végre megérkezett a klasszikus szép őszi időjárás, amikor a legjobb a kirándulás. Aki csak teheti mozduljon ki, hiszen gyönyörű, napsütéses időnk lesz.

A több-kevesebb napsütést követően nyugat felől nagy területen erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon gyenge, időszakos eső, míg az északkeleti megyékben futó zápor fordulhat elő. Az északnyugati szél megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul, késő estére 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére észak felől mindenütt csökken majd a felhőzet, reggelre nagyobb területen kiderül az ég, ezzel párhuzamosan pedig mindenütt megszűnik a csapadék. Hajnalra a kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon foltokban köd képződhet, másutt ugyanis élénk marad az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között valószínű.

Vasárnap az alkalmazott kritériumoknak megfelelő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. (Az északkeleti határnál, Szabolcsban kissé labilizálódik a légkör, de zivatar kialakulására ott is kicsi az esély.)