2023.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Visszakerült a börtönbe Curtis bátyja

Visszakerült a börtönbe Curtis bátyja

A Fővárosi Törvényszék újból letartóztatta azt a három férfit, akit Katzenbach Imre megölésével gyanúsítanak, köztük Curtis testvérét is.

Az MTK egykori labdarúgója, Katzenbach Imre megölésével idén májusban gyanúsították meg Curtis testvérét, Sz. Lajost, L. Istvánt, míg harmadik társuk, H. László felbujtás miatt került a rácsok mögé. A három férfi közvetlenül az ünnepek előtt, december 22-én hagyhatta el a börtönt, mindhárman házi őrizetben voltak.

Curtis családjában különösen az édesanyát viselte meg a férfi bebörtönzése, hiszen töretlenül hisznek Sz. Lajos ártatlanságában. Az asszony karácsonykor finomságok sorával várta gyermekét, aki azonban azóta visszakerült a börtönbe, másik két társával együtt; őket előre kitervelten és aljas indokból elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

A gyanúsítottak letartóztatásának megszüntetése miatt az ügyészég valamennyi gyanúsított vonatkozásában fellebbezést jelentett be. A Fővárosi Törvényszék a fellebbezést megalapozottnak találta, így elrendelte a három férfi letartóztatását egy hónapra.

Végzésében a Fővárosi Törvényszék megállapította, hogy az elsőfokú bíróság helyesen ítélte meg az eljárása során, hogy a férfiakkal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény tárgyi súlya, az akár életfogytig tartó szabadságvesztés-büntetés kiszabásának lehetősége – az ügy speciális jellemzőivel együtt – olyan tény, amely a terheltek rendezett személyi körülményei mellett is megalapozza azt, hogy az eljárás során a hatóságok számára mindhárman elérhetetlenné válnának – olvasható aFővárosi Törvényszék közleményében

A Fővárosi Törvényszék nem értett egyet azzal, hogy az elsőfokú bíróság a bizonyítás megnehezítésének veszélyét egyik gyanúsított esetében sem állapította meg. Bár a nyomozás megfelelő ütemben halad, a hatóság még további nyomozati cselekmények elvégzését tervezi, amelyek zavartalan, a terheltek befolyásától mentes lefolytatása az eljárás elsődleges és kiemelt érdeke. Minderre figyelemmel a másodfokú bíróság valamennyi terhelt esetében a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését tartotta szükségesnek és indokoltnak.

Indirekt/Blikk