2024.03.01
Albin
Kezdőlap Belföld Viharos széllel és esővel ér véget a tavaszias idő

Viharos széllel és esővel ér véget a tavaszias idő

Hétvégén véget ér a derűs, tavaszias időjárás, és bár a hőmérsékletek nem csökkennek, egyre többfelé várható csapadék.

A mai időjárás Budapesten többnyire felhős lesz, de napközben hosszabb időre is elvékonyodik és csökken a felhőzet. Csapadék nem lesz, a déli, délnyugati szelet azonban erős lökések kísérik, a hegyekben akár viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 16, este pedig 13 fok körül lesz.

Az ország többi részén is felhős lesz az ég, de helyenként lehetnek napsütéses időszakok. Elsősorban az északkeleti tájakon lehet gyenge eső. A déli, délnyugati szél sokfelé megerősödik, egyes helyeken, főként a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13-19 fok között alakul, de az északi határszélen néhol csak 10 fok lesz a maximum. Estére 7-15 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton napközben közepesen vagy erősen felhős lesz az ég rövidebb-hosszabb napos időszakokkal, délutántól azonban dél felől erősen beborul. Délutánig csak az északkeleti megyékben lehet gyenge eső, ám estétől egyre többfelé lesz csapadék. A déli szél többfelé, főként a Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13-19 fok között várható.

Vasárnap javarészt borult lesz az ég, legfeljebb a délkeleti határ közelében lehetnek szakadozások. Éjjel és napközben is sok helyen eshet az eső, a Dunától keletre záporok is előfordulhatnak. A Tiszántúlon kevesebb helyen valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél az Alföld délkeleti részein megerősödik. Napközben a Dunántúlon északnyugatira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9-14 fok között valószínű, de az Alföld délkeleti részén ennél többet is mérhetnek – írja a met.hu.