2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Vigyázat: ma nyakunkba szakad az ég

Vigyázat: ma nyakunkba szakad az ég

Vasárnap több hullámban lehet számítani esőre.

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég átmeneti szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Napközben északkelet felé terjeszkedik egy csapadékzóna, amelyből több hullámban lehet számítani esőre, záporra (legkisebb eséllyel délkeleten). Késő délutántól, estétől a Dél-Dunántúlon már újabb csapadékgócok képződnek, amelyekből zivatar is kialakulhat. A déli szél helyenként megélénkülhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sok helyen lehet eső, zápor, elszórtan zivatarokra is van esély. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatar miatt több megyére is, ahol elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de elsősorban az északi, északnyugati tájakon hosszabb szakadozások is előfordulhatnak. Reggel, délelőtt még csapadékzóna vonul északkelet, kelet felé esővel, záporral, zivatarral. Elvonulását követően az ország nagy részén hosszabb csapadékszünetre lehet számítani, majd várhatóan az esti, késő esti órákban érkezik dél felől a következő csapadékrendszer. Hajnalban a kevésbé felhős tájakon pára, köd képződhet. A déli, délnyugati, később a Dunántúlon, valamint a középső tájakon az északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra 16 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.