2021.12.02
Melinda, Vivien
Kezdőlap Belföld Vigyázat: idős embereket semmiz ki az óbudai lakásmaffia

Vigyázat: idős embereket semmiz ki az óbudai lakásmaffia

Több tucat segélykérő üzenet érkezett az egyik óbudai lakásszövetkezet elnökéhez, miután a közelmúltban a nyilvánosságot felhasználva próbált fellépni a lakásmaffiával szemben. Tilly Lászlót rengetegen keresték meg durvábbnál durvább történeteikkel, a férfi pedig mindenkinek igyekszik segíteni.

Mint megírtuk, a Vörösvári úti lakótelepen több gyanús haláleset is történt, amelyek hátterében a lakásmaffiát sejtik. Az óbudai háztömb lépcsőházaiban plakátok figyelmeztettek arra, hogy bizonyos személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak az idős lakóknak, akik rövid időn belül gyanús körülmények között elhaláloznak. Az épületben csak az idős, egyedülálló, rokonok nélkül élő emberek postaládájában landoltak azok a cetlik, amelyeken eltartási szerződés kötésére biztatják őket.

Tilly már korábban is tett feljelentést a rendőrségen, miután gyanús körülmények között meghalt az egyik lakó, aki nem sokkal előtte megkötött egy ilyen szerződést. A férfit sokan keresték fel hasonló történetekkel, ő pedig az elmondása szerint a közelmúltban ismét tett két feljelentést.

– Az egyik esetben Kanadából hazaköltözött egy idős férfi, miután meghalt a felesége, az óbudai piacon pedig hangoztatta, hogy egyedül, magányosan él. Egy család azonnal ráakaszkodott, heteken belül el is vetette magát vele egy fiatal nő a társaságból, aki a férfi megtakarításából mindennap vett le pénzt. Aztán elvitték egy ügyvédhez is, hogy adja el nekik ötmillióért a sokszorosát érő ingatlanát. Eleinte nem akart belemenni, de miután megfenyegették, egy ügyvéd jelenlétében megtörtént az adásvétel. Mindezt elpanaszolta a testvérének, akinek azt is elmondta, hogy új felesége olyan gyógyszereket ad neki, amiket korábban sosem szedett. Az idős bácsi azóta agyvérzést kapott, most pedig egy otthonban él. A lakását eladni a haszonélvezet miatt nem tudják, de azóta is benne élnek – mesélte Tilly László.

Indirekt/Blikk