2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Vigyázat: csalók élnek vissza Király Gábor nevével

Vigyázat: csalók élnek vissza Király Gábor nevével

Internetes csalók próbáltak meg pénzt kicsalni, Király Gábor nevének és képmásának szándékosan félrevezető és megtévesztő felhasználásával.

A szélhámosok úgy akarták átverni az embereket, hogy sportolók és más ismert személyek manipulált fotójával hirdettek komoly hasznot hozó befektetést. A 108-szoros válogatott, magyar rekorder korábbi futballkapus fényképe is megjelent a Facebookon, s azt próbálták elhitetni az érdeklődőkkel, hogy 80 ezer forintos befektetést követően majd’ 25 millió Ft-ot kaszált. A cél az volt, hogy minél többen átutaljanak kisebb-nagyobb összegeket, s ezek a csalók számláján landoltak volna.

A korábban Németországban és Angliában is játszó Király látta az interneten keringő, egyébként “MOL”-os hirdetést és azonnal megtette a szükséges lépéseket, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen. Ráadásul már többször letiltatták ezeket az (ál)hirdetéseket, azonban időről-időre ismét felbukkannak a világhálón.

„Sajnálatos, hogy visszaélnek egy ismert, közkedvelt sportoló nevével. Tudunk a manipulált hirdetésről, rajongók hívták fel rá a figyelmünket. Már a hirdetés megjelenésének másnapján jelentettük a Facebooknak csaló, megtévesztő tartalomként, és az azt futtató oldalt is, illetve a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon feljelentést tettünk, csalás és személyes adattal való visszaélés gyanújával” – olvasható a karrierjét a Haladásnál kezdő és befejező válogatottsági rekorder kapus kommunikációs stábjának közleményében. „Kérjük, senki ne dőljön be az ehhez hasonló lehúzós trükköknek! Király Gábor a vele kapcsolatos információkat, történéseket elsőként mindig a saját közösségi média felületein publikálja.”

A Blikk megkereste a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot és a MOL sajtóosztályát is, de egyelőre nem kaptunk választ. Viszont kiderült, nem a válogatottsági csúcstartó volt az egyetlen, akinek a nevét felhasználták. Az ismert televíziós műsorvezető, sportriporter, kommentátor, a Magyar Olimpiai Bizottság kommunikációs vezetője, Gundel Takács Gábor arcképe is szerepelt a hirdetésekben.

– Király Gábor hívott fel, hogy én is szerepelek a csalók hirdetéseiben. Aztán, amikor megláttam a neten, én is szerettem volna feljelentést tenni, de hirtelen eltűnt a poszt – nyilatkozta lapunknak Gundel Takács.

Indirekt/Blikk