2023.09.26
Jusztina
Kezdőlap Belföld Veszélye bűnözőt fogtak el a TEK kommandósai - videó

Veszélye bűnözőt fogtak el a TEK kommandósai – videó

Az osztrákok által körözött férfit fogtak el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) fejvadászai a TEK segítségével Babócsán. A rajtaütéskor fegyvereket is találtak nála.

Az osztrák rendőröktől szeptember 29-én érkezett jelzés, amiben egy általuk körözött férfi elfogásához a magyar kollégák segítségét kérték. Információjuk volt ugyanis arról, hogy a keresett személy hazánkban, Somogy megyében tartózkodhat. A visszajelzésre nem sokáig kellett várni, a KR NNI célkörözési nyomozói ugyanis már aznap este telefonáltak az osztrákoknak, hogy a 37 éves L. Kristófot elfogták.

Az akcióhoz a TEK műveleti egységének segítségét kérték, tekintettel arra, hogy az osztrák rendőröktől olyan tájékoztatást kaptak, miszerint a férfi több lőfegyverrel is rendelkezik. A belga–magyar kettős állampolgár ellen szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot – írja a police.hu.

Amikor a babócsai tartózkodási helyé a rendőrök rajtaütöttek, a férfi nagyon meglepődött, ám ellenállást nem tanúsított. Ruházatátvizsgálása során két gáz- és riasztófegyvert találtak nála. Miután megbilincselték, előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették. A kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.