2023.05.29
Magdolna
Kezdőlap Belföld Vért szállító dolgozóra támadt egy férfi a tatabányai kórház sürgősségi osztályán -...

Vért szállító dolgozóra támadt egy férfi a tatabányai kórház sürgősségi osztályán – videó

Ápolókat ütött és rúgott meg egy cseh állampolgárságú férfi a tatabányai kórház sürgösségi betegellátó osztályának várójában. A támadó először egy, a covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintát szállító ápolónak esett neki, majd a sértett többi munkatársára is rátámadt, miközben azok próbálták őt megfékezni.

A vádirat szerint a férfi július 27-én este ült a kórház várójában, amikor felfigyelt a covid-részleg ajtaján kilépő, vérmintákat szállító, kórházi egyenruhát és előírt védőfelszerelést viselő ápolóra.

A férfi a sértetthez odament, majd a jobb öklével a mellkasát egyszer megütötte. Ekkor a sértett a támadó két kezét a csuklójánál megfogta, majd megpróbálta eltolni az ajtótól, ám az még mérgesebb lett, és többször megpróbálta megrúgni, illetve megütni az ápolót.

A sértettet a többi ápoló próbálta megvédeni, akik az elkövetőt egészségügyi ellátás céljából egy kórterembe vitték, majd lefektették. A támadó eközben az ápolók felé rugdosott, s az egyiket legalább kétszer el is találta a mellkasán. A férfi cselekménye az ápolóknak egyébként nem okozott sérülést.

A férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség, amely indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre és kiutasításra ítélje – írta az ügyészség közleményében.

A bántalmazást a kórház biztonsági kamerája rögzítette: