2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Végre: levették műsorról az elhunyt Gesztesi Károllyal futó reklámot

Végre: levették műsorról az elhunyt Gesztesi Károllyal futó reklámot

Megdöbbentek a rajongók! Az ATV csatornáján a napokban adásba került egy reklám, amelyben a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly hívja fel a figyelmet egy cégre, amely antik tárgyakat vásárol fel. Ugyan a népszerű sztártól korábban nem volt idegen, hogy reklámokhoz adta a hangját, úgy tudjuk, másfél évvel a halála után az összes hirdetésben lecserélték, így már más mondja fel a szövegeket. Az ATV-n futott reklámban azonban valamiért ez nem történt meg, amit sok hozzászóló szóvá is tette.

„Kegyeletsértőnek és nagyon kulturálatlannak tartom a tavaly elhunyt Gesztesi Károly színésszel még életében rögzített, antik tárgyak felvásárlását reklámozó hirdetés újbóli vetítését az ATV csatornáján” – írta egy felháborodott néző a Facebookon. A Blikk utánajárt, és mint kiderült, valóban megtörtént a sajnálatos eset, a hirdetés a hétvégén többször is adásba került. Az ATV vezetése megkeresésünkre elárulta, amint észrevették a dolgot, azonnal jelezték a reklámot befoglaló ügynökségnek, hogy nem szeretnék az adott hirdetést látni.

– Egyetértünk a kritikával, éppen ezért, amikor pénteken észleltük, hogy adásba került a csatornán a hirdetés, azonnal jeleztük a hirdetővel kapcsolatban álló ügynökségnek, hogy nem szeretnénk ezt a reklámot ilyen formában a felületünkön. Ennek azonban van egy technikai átfutása, de a hét elején már lekerül a hirdetés. Számunkra egyértelmű volt ez a lépés, hiszen a Gesztesi család néhány tagja is a csatornánál dolgozik, de az általános érzékenység miatt is ez a döntés született volna – árulta el a Blikknek Réti Dóra, az ATV Csoport sajtófőnöke.

– Nem csak miattuk döntöttünk így, más, hasonló helyzetben lévő család esetében is megtettük volna ezt, ám azt is hozzá kell tennem, a családtagok nem jelezték nekünk, hogy sérti őket ez a reklám – mondta Réti Dóra.

A tavaly január 4-én szívrohamban elhunyt színész jellegzetes és felismerhető orgánuma miatt korábban több reklám hangja volt: az egyik legismertebb ilyen munkája egy, a prosztata megnagyobbodása elleni szer reklámja volt. A reklámot egyébként Gesztesi halála után újraszinkronizálták, azóta László Zsolt figyelmeztet a betegség veszélyeire.

Indirekt/Blikk