KezdőlapBelföldVádat emeltek a ferencvárosi focista halálát okozó taxisofőr ellen

Vádat emeltek a ferencvárosi focista halálát okozó taxisofőr ellen

A férfit halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolták meg.

Ahogyan arról korábban a Blikk is beszámolt, 2020. február 4-én az esti órákban két autó ütközött össze Budapest XIX. kerületében, a Ferihegyi repülőtérre vezető úton. Az ütközés következtében az egyik kocsi felborult, egy férfi pedig olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Később kiderült, hogy a baleset halálos áldozata egy magyar futballista, Halgas Tibor volt, aki korábban a Ferencváros, a Pápa, a Diósgyőr, a Soroksár, a BKV Előre, a Cegléd, a Kazincbarcika és az RKSK csapatában is játszott.

A Fővárosi Főügyészség közleménye szerint a 33 éves taxisofőr kábítószertől bódult állapotban, a megengedett sebességet jelentősen túllépve, egy előzés során frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő Halgas Tibor gépkocsijával. A férfival szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz.

A vádirat szerint a vádlott a taxis 2020. február 4-én napközben nagyobb mennyiségű kokaint fogyasztott, majd kábítószertől befolyásolt állapotban az esti órákban a XIX. kerületben, a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton vezette a taxiját úgy, hogy biztonsági övét sem csatolta be.

A sofőr a megengedett, 70 km/h sebességet jóval meghaladó – a 130-135 kilométert megközelítő – gyorsasággal egy, előtte szabályosan, 50-60 km/h sebességgel közlekedő személygépkocsi előzésébe kezdett. A járművezetés előtt elfogyasztott kokain a vádlott figyelő-vigyázó készségét csökkentette, s bódult állapotából adódóan nem tudta felmérni a közlekedési helyzetet, így azt, hogy az előzést biztonságosan végre tudja-e hajtani, illetve, hogy az előzés befejezése után a járművel biztonságosan vissza tud-e térni a megelőzött gépjármű elé.

Indirekt/Blikk