2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Vadállat: gyermekük tóba fojtásával fenyegette volt feleségét a csongrádi férfi

Vadállat: gyermekük tóba fojtásával fenyegette volt feleségét a csongrádi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki telefonon és személyesen is zaklatta volt feleségét, majd életveszélyesen meg is fenyegette.

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő férfi 2019 végén vált el feleségétől, majd tavaly tavasszal még megpróbálták a kapcsolatukat rendezni, ám az nem járt sikerrel, a férfi végleg elköltözött a közös családi házból. Ám mivel a válásba nem tudott belenyugodni, ezért a használatában lévő telefonkészülékekről 2020. április közepétől egy hónapon át több mint ezer sms-t küldött és hívást kezdeményezett volt felesége felé, jellemzően a kora hajnali órákban vagy késő éjjel.

A férfi mindezeken túl 2020. május végén ismételten többször felhívta a feleségét, akit hívás közben azzal fenyegette meg, hogy megöli, rágyújtja a házat, valamint közös gyermeküket is tóba fojtja. A fenyegetések a nőben komoly félelmet keltettek. Miután a fenyegetések miatt kikapcsolta a telefonját, volt férje még aznap este megjelent a korábbi közös ingatlanuknál, bemászott az udvarra, majd megpróbálta lábbal berúgni a bejárati ajtót. Bár az ajtót betörte, a házba bejutni már nem tudott, mert a sértettnek sikerült a rendőrséget értesítenie – írja az ügyészség a közleményében.

A járási ügyészség a férfit volt házastárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével, valamint magánlaksértés vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság dönt.