2022.08.08
László
Kezdőlap Belföld Újra milliókra perelik Schobert Norbit a lemezkiadók

Újra milliókra perelik Schobert Norbit a lemezkiadók

Új perre készülnek Schobert Norbert ellen a lemezkiadók: tavaly már 15 millió forintot sikerült kipréselniük bírósági per útján a fitneszguruból, mivel jogszerűtlenül használt fel zenéket a híres, fogyasztós DVD-in.

A kiadók a 24.hu cikke szerint azért perelnének újra, mert szerintük Schobert a hosszasan elnyúló ügy végén a késedelmi kamatokat nem fizette meg.

Az ügyészség egyébként megszüntette az eljárást Schobert Norbi ellen, a legenyhébb büntetés kiszabását sem kérték a bíróságtól, mert a gyanúsított büntetlen előéletű, rengeteg idő eltelt a bűncselekmény óta, ráadásul Schobert Norbert megtérítette a kárt.

A kiadók egyébként a 15 millió helyett 80-90 millió forint körüli összeget követeltek, mert a fitneszguru engedély és a jogdíjak megfizetése nélkül használt zenéket a DVD-in. Az ügyészség szerint azonban jelentős részben elévültek ezek az ügyek, ezért csak a 2010-től forgalomba került három Rubint Réka-DVD esetét vizsgálták.

A kiadókat képviselő Bérczes László ügyvéd a portálnak azt mondta, ők arra hivatkoztak, hogy nem lehet elévülésről beszélni, hisz a DVD-ket folyamatosan raktáron tartotta, hirdette Schobert, de ezt az érvet az ügyészség nem fogadta el.

Hosszas jogi huzavona után mennének újra perre a kiadók, amelynek kapcsán Schobert Norbert a portálnak ennyit mondott:

„Örülök, hogy egy nyolc éve húzódó eljárás lezárult. Mindent kifizettem, amit kiszabtak rám és mindenkinek jó egészséget kívánok”.

Ennél többet nem akart mondani, amíg le nem zárul a kamatok megfizetésével kapcsolatos jogvita.

Indirekt/Blikk