2022.11.29
Taksony
Kezdőlap Belföld Újra dübörög a belföldi turizmus: 4,5 millió vendégéjszakát foglaltak le eddig

Újra dübörög a belföldi turizmus: 4,5 millió vendégéjszakát foglaltak le eddig

Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma, ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Az adatok arra utalnak, hogy a tavalyinál is erősebb lesz a nyári belföldi turisztikai szezon, így annak lesz biztosan szállása, aki időben foglal. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatok azt mutatják, folyamatosan emelkedik a foglalások száma a hazai szálláshelyeken, a legnagyobb arányú növekedés a magánszálláshelyeknél látható.

A nyári hónapokra lefoglalt vendégéjszakák száma már eléri a 4,5 milliót, a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. Idén is a Balaton szálláshelyei a legnépszerűbbek (33 százalék), ezt követi a Mátra–Bükk (8 százalék) és Debrecen és térsége (7 százalék).

A foglalások alapján a legkeresettebb helyek a Balaton környékén: Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros és Cserszegtomaj. A Mátra–Bükk térségében: Miskolc és azon belül Lillafüred, Eger, Gyöngyös, Egerszalók és Noszvaj. Debrecen és környékén Hajdúszoboszlóra, Debrecenbe, Tiszafüredre, Berekfürdőre és Abádszalókra vágynak a turisták.

Indirekt/Blikk