KezdőlapBelföldÚjabb halálos lakástűz: ezúttal Biatorbágyon öltek a lángok

Újabb halálos lakástűz: ezúttal Biatorbágyon öltek a lángok

Vasárnap este érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy teljes terjedelmében ég egy hétvégi ház Biatorbágy külterületén, a Szarvas-hegyen. A 20 négyzetméteres lángoló faházhoz 19 tűzoltó vonult összesen három járművel.

A tűzoltók egy gázpalackot is kivittek az épületből, megelőzve ezzel egy robbanást. Oltás közben egy holttestet találtak a faház romjai között. A lángok megfékezése negyedórát vett igénybe. A tűz feltehetően az épületben működő kályhából indult, de a pontos okát a tűzvizsgálat fogja kideríteni – közölte Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A hétvége mindkét napján történt egy halálos tűzeset, amelyek oka feltételezhetően a kályhából kipattanó szikra volt. A hasonló esetek megelőzése érdekében az éghető anyagokat és a tüzelőt ne tároljuk közvetlenül a fűtőeszköz mellett.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi tájékoztatója szerint a fűtésszezon beköszöntével a konvektorok, kályhák, sparheltek és más, nyílt lánggal működő fűtőtestek környékéről távolítsanak el mindent, ami meggyulladhat. Ugyanez érvényes a lakásban futó, felforrósodó csövekre, amelyek ugyanúgy tűzveszélyessé válhatnak, amennyiben gyúlékony anyaggal érintkeznek.