KezdőlapBelföldMa se hagyja otthon senki az esernyőt

Ma se hagyja otthon senki az esernyőt

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk a hét első napján.

Ma napközben hozzávetőlegesen az ország délnyugati harmadán-felén lesz vastagabb felhőzet, északkelet felé haladva fátyolfelhőkre és egyre több szűrt napsütésre számíthatunk. A Dél-Dunántúl mellett az Alpokalja és napközben a a Dél-Alföld térségében is elered az eső.

Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati, délnyugati megyékben 3-7, másutt általában 8-13 fok között valószínű. Késő estére 0-7 fok közé hűl le a levegő.

Este délnyugaton vastagabb, zártabb lesz a felhőzet, arrafelé több helyen várható eső, míg ettől északkeletre továbbra is fátyolfelhős lesz az ég. Elsősorban a Dél-Alföldön helyenként köd képződhet.

Az északi, északkeleti szél a legtöbb helyen veszít erejéből, de az Alpokalján, az Északi-középhegység és Észak-Alföld egyes részein továbbra is előfordulhatnak élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +5 fok között várható.

A Met.hu szerint mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs zavar, vérnyomás-ingadozás.