2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Tűz volt a maglódi Auchanban

Tűz volt a maglódi Auchanban

Mint megírtuk, tűz volt csütörtökön este a maglódi Auchan áruházban. Az M0-s mellett található jókora épületben a pékség részlegen gyulladt ki egy elektromos kemence.

Az áruházat, amelynek egy része füsttel telítődött, több mint ötszáz embernek kellett elhagynia. A tűzoltók Budapestről, Monorról és Gyömrőről érkeztek öt járművel. A gyömrői tűzoltók fotókat is megosztottak a nem mindennapi esetről a közösségi oldalukon. Azt írták:

„2022.12.01-én 19:47-kor kapta a riasztást a Gyömrői Önkéntes Tűzoltóság: Maglódon, az Eszterházy János utcában egy áruházban a pékségben egy kemence kigyulladt. A kiérkező egységek a helyszínt átvizsgálták, egy kb. 450 négyzetméter alapterületű pékség területén egy elektromos sütőkemence belseje kigyulladt, az ott dolgozók a lekapcsolását elvégezték, porral oltóval az oltást megkezdték, az áruház kiürítését elkezdték. Az áruházból 512 fő vásárló és 36 fő személyzet sértetlenül kijött. A kiérkező rajok egy vízsugár segítségével a tüzet eloltották. Az elektromos szolgáltató szakemberei a részleg leválasztását elvégezték. Az egységek a kb. 8 négyzetméteren tűzzel érintett helyszínt hőkamerával átvizsgálták. Helyszínre érkezett: a fővárosból XVII/1, Monor/1, Monor/2, Gyömrő ÖTE/1, Pest/KMSZ (katasztrófavédelmi műveleti szolgálat), Üllő ÖTE/Vízszállító, Üllő ÖTE/1.”

A maglódi Auchan is beszámolt a tűzesetről a közösségi oldalán. Arról is tájékoztatást adtak, hogy mivel a tüzet sikerült gyorsan megfékezni, így az áruház pénteken a szokásos módon, reggel 6 órától várta ismét a vásárlókat.