2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Belföld Tragédia: szerelőkocsi gázolta halálra a metróalagútban dolgozó Szabolcsot

Tragédia: szerelőkocsi gázolta halálra a metróalagútban dolgozó Szabolcsot

Emberi mulasztás okozhatta a múlt pénteki halálos metróbalesetet a Corvin-negyed és a Kálvin tér között – értesült a Blikk. A lapnak sikerült beszélnie egy szerelővel, aki azt mondja, mindössze két hónap után épp a nem megfelelően biztosított munkakörülmények miatt jött el az érintett területről egy nappal korábban.

– Egy hete még ott dolgoztam csőszerelőként, a szerencsétlenül járt villanyszerelőt is jól ismertem. Az egyik ott maradt kolléga tájékoztatása szerint nem az előírásoknak megfelelően rögzítették a szerelőkocsikat, ezért szabadulhattak el a Nagyvárad térnél. Ez a mozdonyvezetőnek és az ott lévő munkásoknak lett volna a feladata. Egyébként ezeknek a kocsiknak nincs teteje, olyan, mint egy plató, amin szerszámok vannak. Az egyik ott dolgozó elmondása szerint 80-100 kilométeres sebességre is felgyorsulhattak, így Szabolcsnak esélye sem volt a túlélésre – magyarázta a neve elhallgatását kérő alkalmazott.

Az első hírek még arról szóltak, hogy egy teherkocsi szabadult el a felújítás alatt álló 3-as metró alagútjában, de a BKV Zrt. tájékoztatása szerint kettő járműről van szó. Egyébként két másik személy is megsérült, de ők még aznap elhagyhatták a kórházat. Biztos forrásból megtudtuk: Szabolcs kollégái azért maradhattak életben, mert az alagút oldalán lévő létrán álltak. Éppen a középen álló férfi utasításait követték, amikor a száguldó szerelvény megérkezett. Szabolcs munkatársai a lábukat ütötték meg, neki azonban esélye sem volt a túlélésre.

Indirekt/Blikk