2021.03.06
Leonóra, Inez
Kezdőlap Belföld Tóth Andi vallomása: Nem nagyon találkoztam olyan férfivel, aki nálam erősebb

Tóth Andi vallomása: Nem nagyon találkoztam olyan férfivel, aki nálam erősebb

Az énekesnő tudja, hogy sokan polgárpukkasztónak tartják, pedig ő csak önmagát adja.

Még csak 21 éves, de már hét éve egyedül él, amióta Nagyváradról Budapestre költözött. Hat éve megnyerte az X-Faktort, azóta egymást érik a felkérések, fotózások, műsorok az életében, dalokat ír, túl van egy nehéz szakításon, pszichológuson és sok felemelő pillanaton is. Amerikai karrierről álmodik, miközben fiatal kora ellenére máris keményre edzette a lelkét. Tóth Andival beszélgettünk polgárpukkasztásról, hitről, családról, szerelemről.

Ha már említette a polgárpukkasztást, miért nem szereti ezt a szót?

Mert az, amit csinálok, nem erről szól, hanem arról, hogy ez vagyok én. Mindig magamat adom, magamat mutatom meg, legyen szó akár egy dalról vagy egy fotóról.

Ha kicsit sarkítok, ha meztelenül lefotózná magát, az is ön lenne.

Sosem fotózkodnék meztelenül. A bőrszerkós, combcsizmás fotó viszont én vagyok, azt vállalom. De igazából mindent vállalok, amit kiteszek mondjuk az Instagramomra.

Érkeznek is alá a kommentek, nem veri ki némelyik önnél a biztosítékot?

Nagyon felkapták a lapok ezeket a kommenteket. Szerencsére most nyugalom van, kedves hozzászólásokat kapok, nem is szeretném felkorbácsolni a kedélyeket, most nincs is miért.

A Vastag Csabával való kapcsolatát is felkapták a lapok, valóban van valami önök között?

Erről nem szeretnék beszélni, mert ha azt mondom, csak barátok vagyunk, már az is cikktéma.

Mint ahogyan az alakja és a szexizős fotók. Elégedett most magával?

Most volt egy kis pánik, mert a nagymamám karácsonyi bejglijét nem lehet visszautasítani, de nem is akartam, mert bár gluténérzékeny vagyok, annyira finom, hogy nem tudtam neki ellenállni. Fel is kúszott pár kiló, de egy kicsit keményebben edzettem otthon, erősítettem és futni is eljártam, így hamar megszabadultam a feleslegtől.

Korábban azt mondta, amerikai álomkarriert szeretne. Hogy áll most az amerikai álom?

Ez a tavalyi tervem lett volna, de ugye közbeszólt a Covid. Most azon dolgozunk, hogyan lehetne itthonról egy kicsit közelebb kerülni ehhez.

És hogyan lehetne?

Felvettem a kapcsolatot egy amerikai producerrel, akivel van egy közös ismerősünk. Ötleteltünk már néhányszor, van szó róla, hogy itthonról, online készítek el egy dalt, ami az amerikai közönségnek szól.

Ha bejön a külföldi karrier, kiköltözne?

Simán. Egyszer már elhagytam az otthonom, amikor Nagyváradról Budapestre költöztem, megtenném még egyszer. Talpraesett lány vagyok, feltalálnám magam.

Nagyon fiatalon költözött el otthonról. Nem hiányzik a család?

Olyan családom van, ahol a fizikai közelség nélkül is tudjuk egymásról, hogy fontosak vagyunk a másiknak. A bátyám Németországban él, nem új keletű dolog a távolság nálunk. Persze anyu hiányzik, főleg az elején hiányoltam nagyon, amikor 15 évesen egyedül voltam Budapesten. De ő is tudja, hogy talpraesett gyereket nevelt, nem aggódik, bízik bennem.

Amikor a kicsi Tóth Andi gyerekként elképzelte a felnőtt életét, ilyet képzelt el?

Csak azt tudta, hogy énekelni fog. Azt nem sejtette, hogy milyen áron fogja elérni a céljait, hogy ilyen nehéz lesz néha és ennyi mélypont lesz. Gyakorlatilag a gyerekkoromat vette el ez a szakma és az ismertség, de ezt szeretem, ez az életem, szóval furcsa dolog ez.

Mi volt a legnehezebb?

Több ilyen is volt. Először az egyedüllét 15-16 évesen, aztán a szakítás, aztán megint az egyedüllét. És az, hogy amikor bántásokat kaptam, nem tudtam, miért kapom.

Azért egy erős nőnek nem mindig egyszerű…

Ezt abszolút érzem magamon. Egyrészt nagyon jó, hogy erősebbé váltam és kicsit keményebbé is, hiszen a pályámon ez nagy segítség. Nem vagyok elveszett ember, és éppen ezért tudnék külföldi karriert is építeni, mert két lábbal állok a földön, és tudom, hogy mit akarok. Másrészt viszont nem egyszerű, mert szeretem nőnek érezni magam, és eszem ágában sincs elférfiasodni, még lelkileg sem.

A férfiakkal való kapcsolatában ez hátrány vagy inkább előny?

Inkább hátrány, mert egy férfinak erősebbnek kell lennie egy nőnél. Márpedig eddig nem nagyon találkoztam olyan férfival, aki nálam erősebb, és ezt most nem úgy értem, hogy hú, micsoda remek csaj vagyok és ezt a mércét nem üti meg márpedig senki. De azt, hogy egy nőnek van belső ereje és tartása, még mindig jobbnak érzem, mintha elveszett nebáncsvirág lennék. Csak tudom, hogy nehéz dolgom lesz, mert magamnál tökösebb férfira vágyom. De abban is biztos vagyok, hogy valahol vár rám az én tökös hercegem, ha úgy tetszik. Szóval nem esem kétségbe.

Indirekt/Blikk