2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Többszörös bajnok asztaliteniszező a magyar rendőrség körözési toplistáján

Többszörös bajnok asztaliteniszező a magyar rendőrség körözési toplistáján

Továbbra sincs nyoma a rendőrség körözési toplistájára múlt héten felkerült korábbi többszörös magyar bajnok asztaliteniszező Pagonyi Róbertnek.

Az egykori sportoló drogügyek miatt évekkel korábban már ült börtönben, majd 2018-ban ismét nagy mennyiségű kábítószert találtak nála. Az eljárás alatt az előzetesből hazaengedték lakhelyelhagyási tilalommal, így fordulhatott elő, hogy egy ideig a paralimpiai bronzérmes, világbajnok Szvitacs Alexa felkészülését segíthette, mivel Zuglóban mozoghatott. 2022 februárjában azonban körözést rendeltek el ellene, nemrég pedig felkerült a körözési toplistára is.

Ahogy korábban megírtuk, forrásaink szerint Pagonyi valószínűleg attól tartott, hogy megszüntetik a házi őrizetet, és sokkal szigorúbb feltételek közé kerül. Komoly büntetésre számíthatott, ezért dönthetett a menekülés mellett. Bennfentesektől azóta megtudtuk, nem volt rajta lábperec, hollétéről pedig továbbra sincs semmilyen információ – telefonját hiába csörgetik, nem érik el őt.

Korábbi edzőtársa, Vitsek Iván sem tud róla semmit hosszú ideje.

– Egy-másfél évig végeztük közösen Alexa felkészítését, nagyon lelkes volt, sokat foglalkozott vele. Másfél éve megszakítottuk a kapcsolatot, azóta nem hallottam felőle – mondta nemrég a Blikknek a tréner.