2022.11.28
Stefánia
Kezdőlap Belföld Több tízezer nyugdíjas kerül bajba az új számlázási rend szerint

Több tízezer nyugdíjas kerül bajba az új számlázási rend szerint

A Nyugdíjas Parlament panaszt nyújt be az MVM-nek az előrehozott fizetési határidők miatt, a frissen kézhez kapott gázszámlákat ugyanis 5 nappal a havi nyugdíjak utalása előtt kell befizetni, ami miatt sok idős ember kerülhet bajba.

A fizetési határidő módosulásáról az RTL Híradó számolt be riportjában, amiből kiderült, hogy azoknak a nyugdíjasoknak, akik nem tudják határidőn belül befizetni a gázszámlát, késedelmi kamatot is kellene fizetniük, ami a naptár fél év első napján érvényes jegybanki alapkamatnak megfelelő összeg lenne.

Hogy a fizetési határidő miért módosult, azt az RTL kérdésére sem az MVM, sem a kormány nem pontosította.

A Nyugdíjas Parlament elnöke szerint sokak számára megoldhatatlan ez a helyzet. Karácsony Mihály szerint ezért többen értékeik elárverezésére, avagy uzsorakölcsönre kényszerülhetnek a jövőben.

Tömeges ellehetetlenülés fogja sújtani a nyugdíjasokat, ami ellen nagyon határozottan fel fogunk lépni, illetve kérjük a számlakibocsátót, a MVM-et, hogy ezt a gyakorlatot visszamenőleg is változtassa meg – jelentette be Karácsony Mihály.

A Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke a riportban arról beszélt hogy folyamatosan érkeznek hozzájuk a panaszos telefonok.

Ez nagyon sok ember számára lehetetlen állapotot idéz elő – mondta Némethné Jankovics Györgyi.