2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Több halálos lakástűz is volt szombat éjjel

Több halálos lakástűz is volt szombat éjjel

Szombat este két ember is életét vesztette lakástűz miatt, mindkét esetben egyiküket a szomszédok mentették ki, de már késő volt.

Este negyed nyolc után érkezett a Bács-Kiskun megyei Apostagon, a Búzavirág utcában kigyulladt egy Duna-parti faszerkezetű nyaraló, a tulajdonosa pedig nem jött ki az épületből. Három járművel tizenkét tűzoltó vonult a teljes terjedelmében égő negyven négyzetméteres nyaralóhoz. A tűzben két gázpalack is felrobbant. A tűzoltók ötven percig küzdöttek a lángokkal, majd a romok átvizsgálása közben egy holttestet találtak – tudatta a katasztrófavédelem.

Este fél kilenc körül a Somogy megyei Görgetegen, a Petőfi utcában gyulladt ki egy családi ház. Még a tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok kihoztak egy embert az égő házból, azonban annyi füstöt lélegzett be, hogy az életét már nem lehetett megmenteni. A szomszédok a tüzet is oltani kezdték, azonban nem bírtak vele. Négy járművel tizenhét tűzoltó vonult az esethez, akik több irányból is oltották a hetven négyzetméteres égő családi házat. A nappaliban asztal, székek, és szekrények, egy másik szobában pedig a kályha környezete égett.

A katasztrófavédelem mindkét helyszínen vizsgálja, hogy pontosan mikor, hol és miért keletkezett a tűz. A hasonló esetek elkerülése érdekében javasolt füstérzékelőt vásárolni otthonra, amit a szoba közepén a plafonra kell felszerelni.