2022.05.26
Evelin, Fülöp
Kezdőlap Belföld Tóba fagyva találták meg az egy hete eltűnt tatabányai tanárt

Tóba fagyva találták meg az egy hete eltűnt tatabányai tanárt

Egy hete keresték H. Róbertet, a sokak által kedvelt tatabányai tanárt. Sajnos, már csak a holttestét találták meg.

Január 21-én jelentették be az 53 éves H. Róbert eltűnését, akit azóta is hiába kerestek. Most rátaláltak, de már nem volt életben. Előbb a ruháira leltek rá egy tatabányai tó mellett, majd a tanár holttestét is felfedezték, a jég alatt, a vízbe fagyva. Az idegenkezűséget kizárta a rendőrség.

A Bors cikke szerint a férfi tanárként dolgozott az egyik helyi szakközépiskolában, ahol földrajzot és történelmet tanított, de több osztálynak az osztályfőnöke is volt.

– Egyszerűen nem hiszem el, hogy ez történt, még képtelen vagyok felfogni. Tanított engem is korábban, csak a legnagyobb elismeréssel és szeretettel tudok rá gondolni, nagyon jó tanár volt. Mindig jókedvűen tanított, emellett kapható volt a viccelődésre, a mi osztályunkból mindenki szerette őt. Tegnap fel is csörgettük egymást, s még senki nem tért magához a döbbenetből és a sokkból – mesélte a lapnak a férfi egyik volt diákja.

Bár a rendőrség kizárta az idegenkezűséget, az továbbra is rejtély, mit keresett a kemény fagyban a tó partján a tanár. Azt meg főleg, hogy miként került a vízbe, a jég alá. Az öngyilkosság is felmerült lehetőségként, ám a környezete szerint semmi jel nem utalt erre. Könnyen elképzelhető, hogy egy jeges fürdő végződött tragikus balesettel.