2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Szombaton leszakad az ég, vasárnap folytatódik a kánikula

Szombaton leszakad az ég, vasárnap folytatódik a kánikula

Sok napsütés várható az ország egész területén, a Dunántúlon előfordulhat egy kis eső.

Ma sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Főleg a Dunántúlon elvétve zápor, zivatar is kialakulhat. A délkeleti, déli szél főként az Észak-Dunántúlon élénkül meg, a Fertő környékén erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-33 fok között valószínű. Késő este 19-26 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton gyengén felhős lesz az ég, ám helyenként átmenetileg megnövekedhet a gomolyfelhőzet. Elsősorban az északnyugati, északi megyékben alakulhat ki nagyobb eséllyel zápor, zivatar, másutt inkább csak elvétve lehet csapadék. A délies szél főleg az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. Zivatarok mentén átmeneti szélerősödés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14-20 fok között alakul, a hidegre érzékeny részeken ennél pár fokkal hűvösebb is lehet.

Vasárnap szintén sok napsütés várható, általában kevés, délkeleten több gomolyfelhővel. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar, valamivel nagyobb számban a délkeleti megyékben. Mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14-20, a csúcshőmérséklet 30-36 fok között valószínű.