2022.10.05
Aurél
Kezdőlap Belföld Szolgálaton kívüli rendőr fegyverezte le a villamoson késsel fenyegetőző férfit

Szolgálaton kívüli rendőr fegyverezte le a villamoson késsel fenyegetőző férfit

Szidalmazta az iskolásokat, majd egy kést is elővett a villamoson az a férfi, akit egy munkába tartó kőbányai rendőr fogott el.

Elfogással indult a napja annak a körzeti megbízottnak, aki 2022. április 29-én reggel 6 óra 50 perc körül a munkahelyére tartott. A 3-as villamos X. kerületi szakaszán egy hangoskodó férfira lett figyelmes, aki először iskolásokat szidalmazott, majd egy kést vett elő a zsebéből. Ezt látva Balaton Krisztián rendőr zászlós azonnal szolgálatba helyezte magát, a kést pedig kivette a férfi kezéből.

Mivel a villamos épp a kerületi kapitányság közelében lévő megállónál járt, a rendőr testi kényszert alkalmazva leszállította, majd előállította a kapitányságra a garázda utast.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói az előállított 36 éves O. Andrást felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Kiderült, a férfi ittas állapotban volt, valamint hogy a kispesti rendőrkapitányság egy másik ügyben a körözését rendelte el. A villamoson utazó iskolás gyerekek az eset során nem sérültek meg.