2022.09.25
Eufrozina, Kende
Kezdőlap Belföld Szíven szúrta fogyatékkal élő feleségét a zirci férfi

Szíven szúrta fogyatékkal élő feleségét a zirci férfi

Letartóztatta a bíróság azt az 56 éves zirci férfit, aki a gyanú szerint múlt szombat délután egy konyhakéssel szíven szúrta a feleségét.

A mozgássérült gyanúsított a feleségével, közös gyermekükkel és annak férjével élt együtt, azonban mintegy két éve megromlott a kapcsolata a házastársával és rendszeressé váltak közöttük a szóváltások.

Már korábban is sokat vitatkoztak, az egyik ilyen összezörrenésüknél pedig már volt rá példa, hogy a férfi késsel hátba szúrta a fogyatékkal élő nőt, aki azt a támadást túlélte és nem is lett semmi következménye a dolognak.

A házaspár szombat délután is veszekedett, amikor a férfi egy késsel az asszony irányába szúrt. A szúrás a nő szívét érte, a mentőszolgálat munkatársai már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Mint azt a Blikk – több sokkoló részlet mellett – megírta, a férfit a rendőrség már a gyilkosság napján – szombaton – őrizetbe vette.

Az ügyészség indítványa nyomán a bíróság – a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt – a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, így az nem végleges – közölte Orbán György, Veszprém megyei főügyész.