2022.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Kiadták a riasztást: brutális időjárás szakad a nyakunkba

Kiadták a riasztást: brutális időjárás szakad a nyakunkba

Az igazi tavaszias időjárás még mindig várat magára.

Kedden a nap első felében alapvetően sok felhő lesz felettünk, majd az ország nagyobb részén egyre inkább szakadozni, gomolyosodni kezd a felhőzet. Szórványosan várható zápor, hó- és jégdarazápor, néhol zivatar, a hegyekben hózápor is kialakulhat.

A nyugati, délnyugati tájakon tartósabban felhős körzetek is maradhatnak, ott inkább a gyenge eső lehet a jellemző. Döntően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, inkább csak a záporok környezetében fordulhatnak elő élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6-13 fok között várható. Késő estére többnyire 0-8 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán gomoly- és fátyolfelhők zavarhatják a napsütést. Elszórtan előfordulhat zápor, de egy-egy zivatar sem zárható ki. Az északnyugati szelet élénk lökések kísérik. A délutáni órákban 12-17 fok valószínű.

Csütörtökön általában sok napsütés várható, de napközben északkelet, illetve délnyugat felől felhők sodródhatnak fölénk, és az említett tájakon zápor is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz. A hajnali órákban többnyire -1 és +6 fokot mérhetünk, de a fagyzugos részeken egy-két fokkal hidegebb is lehet. Délutánra 14-19 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken egy bizonytalan pályájú mediterrán ciklon hatására délnyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek fölénk, amelyek esőt, záporesőt is hozhatnak. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül. A minimum-hőmérséklet többnyire 2-9 fok között alakul, de a fagyzugos részeken gyenge fagy sem zárható ki. A maximum 15-21 fok között valószínű – írja a met.hu.