2023.02.05
Ágota, Ingrid
Kezdőlap Belföld Székkel támadt rá a rendőrökre

Székkel támadt rá a rendőrökre

A támadó fellebbezett az ítélet ellen.

A bíróságon kellett felelnie tettéért annak az encsi férfinak, aki tavaly februárban székkel támadt otthonában a rendőrökre. A rendőrök azért keresték fel a férfit az otthonában, mert korábban kamera rögzítette, amikor egy élelmiszerboltból lopott.

Miután a rendőrök kiértek az otthonához, a férfi észrevette a rendőrautót: először megpróbált elmenekülni, s többszöri felszólításra sem állt meg. Ezután pedig úgy döntött, megpróbálja megállítani a rendőröket:

Két kézzel megragadott egy tízkilós, fémlábú irodaszéket, a magasba emelte, majd a rendörök feje felé ütött vele. Noha az egyik rendőr kivédte a kezével a támadást, de így is nyolc napon túli sérülést szenvedtek.

A történtek után a férfi családja is nyilatkozott, akik teljesen másként emlékeznek. A férfi élettársa azt állította, a barátja csak arrébb akarta rakni a széket, a rendőr pedig rá támadt.

Szakértői vélemények súlyos fogyatékosságot állapítottak meg nála, a fiam írni, olvasni sem tud, mégis lecsukták– nyilatkozta akkor az elítélt édesanyja.

Az Encsi Járásbíróság két és fél év letöltendő szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a támadót hivatalos személy elleni, felfegyverkezve elkövetett erőszak és könnyű testi sértés miatt. Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész három napot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, így az Ítélet nem jogerős.