2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld Sokkoló tragédia: édesapja karjai közt halt meg a hatéves Milán

Sokkoló tragédia: édesapja karjai közt halt meg a hatéves Milán

A gyászoló édesapa szerint egy harmadik, nagyobb gyerek is lehetett velük a tragikus percekben, mert a parton egy nagyobb gyerek ruháit is megtalálták.

Három napja kettétört a sátoraljaújhelyi Papp család eddigi élete, ugyanis tragikus körülmények között elvesztették imádott fiukat, a hatéves Milánt. A kisfiú a barátjával indult játszani, ám a közeli Ronyva-patakba fulladt. A gyerek testét az édesapja emelte ki a vízből.

Azon a napon az apa, Kálmán dolgozott, majd amikor hazament, fát rakodott a kocsira, hogy elvigye az édesanyjához, aki két utcával lejjebb lakik. A kis Milán az apukájához szaladt, hogy vele mehessen, sőt, végül utána is ment. Ekkor látták a gyermeket utoljára életben, ugyanis miután az apa hazatért, már rendőrök hada fogadta, akik közölték vele: imádott fia eltűnt.

Kiderült, hogy Milán a nagymamája felé menet összetalálkozott a barátjával, a négyéves Rikóval, akivel inkább elment a barátja házához megetetni a lovakat. A két gyerek ezután eltűnt, Rikó családja pedig keresni is kezdte a gyerekeket, Milán szüleinek viszont ekkor még nem szóltak.

– Már azzal a hírrel jöttek, hogy Milán eltűnt, és a patak egyik felét átvizsgálták, de nem találják. Miért nem szóltak nekünk? – mesélte a Borsnak Milán édesanyja, Anita, aki ekkor az egész családdal a kicsit kereste. A fiú testét végül az apukája találta meg.

Először rossz irányba küldtek, mert azt mondták, hogy a patak másik részét átvizsgálták, ezért ott csak később kezdtem nézni. Azonnal megláttam, lerohantam a partra, majd felszaladtam a töltésre. A teste jéghideg volt… az egyik énem tudta, hogy már nem él, de megpróbáltam újraéleszteni, mert egy sorompó miatt a mentő oda be sem tudott jönni – mondta könnyes szemmel Kálmán.

Az eddigi információk szerint mind a két gyerek a hártyavékony jégre csúszott, de csak Rikó tudott kimászni, aki megpróbálta Milánt is kihúzni, de nem sikerült neki. Ezután állítólag a gyerek a mezőn átvágva, egy pár száz méterrel arrébb lévő laktanyában kért a gyerek segítséget. Pappék szerint azonban több részlet sem stimmel.

„Milán vagány, erős, fürge srác, hogy lehet, hogy egy nála kisebb kimászott az alig ötven centis vízből, ő pedig nem? Rikó pedig miért nem az alig száz méterre lévő házhoz, hozzánk szaladt segítségért? Miért a jóval messzebb, a patak túloldalán lévő laktanyához, ami még egy hatalmas, sötét, ismeretlen mező túloldalán van?” – kérdezi az édesapa, aki szerint egy harmadik, nagyobb gyerek is lehetett velük a tragikus percekben.

Már csak azért is, mert a parton egy nagyobb gyerek ruháit is megtaláltuk. De Rikóval beszélni sem tudtunk, nem engedték. Azóta járok föl és alá a patakparton, próbálok rájönni, mi történhetett az én drága hercegemmel – sírt az apa, aki válaszokat szeretne kapni, hogy legalább a lelke megnyugodjon.

– Mert sok csapás ért, és mindenre fel voltam készülve, de arra nem, hogy a kisfiam eltemessem. Ennyi jár neki, hogy kiderüljön az igazság, az ő lelke hajt előre most engem – szögezte le Kálmán.