2021.08.04
Domonkos, Dominika
Kezdőlap Belföld Sokkoló: internetes csalók akarták kifosztani Solti Ádámékat

Sokkoló: internetes csalók akarták kifosztani Solti Ádámékat

Kis híján minden vagyonát elveszítette Solti Ádám és felesége, Berni. A színész és kedvese majdnem internetes csalás áldozatává váltak, tán nem túlzás azt mondani, csupán pár percen múlt, hogy minden pénzüket elveszítsék.

– A történetünk sokak számára tanulságos lehet, ezért is osztjuk meg – kezdte a Blikknek Ádám.

– Szombat éjjel kaptam egy e-mailt, amit csak vasárnap reggel nyitottam meg. A közművektől érkezett egy 1300 forintos számla. Az üzenet a megtévesztésig hasonlított arra a hivatalos formátumra, amelyet a szolgáltató valóban küld, ha valaki elektronikusan rendezi tartozását. Itt még nem is gyanakodott a színész, hogy bármi gond lenne, ám nem sokkal később rájötte, hogy épp próbálják meglopni.

– Amikor átutaltam az összeget jött egy sms a telefonomra, amelyben az igazoló kód van, ezt kell megadni a végleges utaláshoz. Szerintem senki nem olvassa végig ezeket, csak megnézi a számot, beírja és megy a dolgára. Nekem az lett gyanús, hogy egymás után két ilyen sms is érkezett. Nem értettem, megnéztem újra az sms-t, és akkor láttam, hogy nem 1300 forintot, hanem 230 ezret utaltam volna, ha nincs a limit a bankkártyámon – folytatta a színész, aki még órákkal később is remegett az idegességtől.

-Azonnal letiltattuk a kártyát, mivel az adataink már a hekkereknél voltak, hétfőn pedig feljelentést teszünk. Nekünk szerencsénk volt, mert időben rájöttünk, hogy épp próbálnak meglopni minket, de sok olyan történetet hallani, hogy valaki mindenét elveszíti, mert figyelmetlen vagy jóhiszemű volt. Az e-mail is, amit kaptunk, a befizető felület, minden teljesen olyan volt, mint a hivatalos számlákon, sosem gondoltuk volna, hogy velünk ilyen megtörténhet. Mindenki nagyon figyeljen oda,hogy milyen címről jön az üzenet, és ha csak egy kis rossz érzése is van, vagy bármi jelét látja annak, hogy csalók próbálkoznak, akkor ne utaljon.

Indirekt/Blikk