2022.08.15
Mária
Kezdőlap Belföld Sokkoló: gyermekük szeme láttára szúrta halálra volt szerelmét egy szabolcsi férfi

Sokkoló: gyermekük szeme láttára szúrta halálra volt szerelmét egy szabolcsi férfi

Féltékenységből nekiesett volt élettársának, majd közös gyermekük előtt halálra szurkálta őt egy szabolcsi férfi.

A család évek óta élt egy szatmári faluban, de a kapcsolatuk már 2015-ben véget ért. Ennek ellenére a férfi rendszeresen látogatta volt párját és közös kislányukat. A férfi májustól, azt követően, hogy megtudta, gyermeke édesanyjának új párja van, zaklatni kezdte a nőt.

Az egyik éjjel, hajnali egy óra körül a megjelent a közös családi háznál, ahova a nő beengedte. Amint belépett, az előtérben megütötte a nőt, aki a ház egyik szobájába menekült. A férfi elővett a zsebéből egy tapétavágó kést, amivel többször is megszúrta és megvágta volt szerelmét. A hangos dulakodásra felébredt a 14 éves kislányuk, aki telefonon azonnal felhívta az édesanyja szüleit. Ezután a konyhából magához vett egy nagyobb kést, hogy segítsen az anyjának.

Ezt meglátta az apja, aki elvette gyerekétől a kést, majd a kislányt ököllel úgy megütötte, hogy az a földre esett.

Ezután a kislánytól elvett késsel halálra szurkálta volt szerelmét.

Amíg az apja az anyjának esett, a kislány kimászott az ablakon, majd megpróbált elmenekülni. A telefonhívásra időközben megérkeztek a nagyszülei. A nagypapa az ablakon bemászott a házba a lányához, de ott borzalmas látvány fogadta: a lánya holtan feküdt, a férfi pedig a szeme láttára többször is hasba szúrta magát. Majd a késsel az apósát a homlokán kétszer is megvágta. A borzalomnak két rokon vetett véget, amikor a családi ház ajtaját betörték.

A letartóztatásban lévő férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolják. A vádiratban a megyei főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélje a vádlottat. Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik – írta az ügyészség közleményében.