2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Belföld Sokkoló: 13 éves kislánnyal szexelt a tanárbácsi

Sokkoló: 13 éves kislánnyal szexelt a tanárbácsi

Óriási botrány tartja lázban egy Pest megyei város lakóit, a közbeszéd tárgya pedig az, hogy az általános iskola egyik tanára – aki az önkormányzat egyik bizottságának is tagja – összeszűrte a levet az egyik diákjával. És ez nem is szimpla pletyka: az ügyben szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz a rendőrség.

– Bement az osztályba az igazgató, és azt mondta a gyerekek előtt Laci bácsinak, hogy ha aláírod a papírt, akkor megoldottuk a dolgot. Majd másnap a tanár úr már nem ment be az iskolába, és elindult a pletyka, ami odáig vezetett, hogy kiderült, Laci bácsi lefeküdt a lányom osztálytársnőjével, aki csak 13 éves – idézte vissza a Blikknek egy helyi lakos, hogy miként szerzett tudomást a megbotránkoztató ügyről és a tanár közös megegyezéssel való azonnali elbocsátásáról. A nő a lánya miatt kérte, hogy név nélkül nyilatkozhasson. Tudomása szerint a tanár által elcsábított lány szülei a gyereküknek írt üzenetekre lettek figyelmesek. Az üggyel már a rendőrség is foglalkozik, a gyerek pedig magántanuló lett.

– Örültem volna, ha a szülők az igazgatótól tájékoztatást kapnak, főleg azért, mert beszélnek arról is, hogy a tanár egy másik, hasonló korú lányt is behálózott – tette hozzá az anyuka.

Keresték az ügyben érintett diáklány családját, de nem nyitottak ajtót.

– Az apával három-négy évig együtt dolgoztunk az egyik drogériás üzletlánc raktárában, ahol áru-összekészítő volt, most pedig kőművesmunkákat vállal – mondta az egyik szomszédjuk, Márta. – Nagyon rendes család, ha jól tudom, négy gyerekük van, akik nyáron ott lubickoltak az udvaron felállított medencében. Nem igazán tudok róluk sokat és az asszonykát sem ismerem – jegyezte meg, majd elköszönt.

Úgy tudjuk, hogy a magyart és történelmet oktató pedagógus óraadó tanár volt a helyi általános iskolában. Korábban pedig egy fővárosi két tannyelvű iskolában dolgozott és fideszes politikusként az egyik budapesti kerület képviselő-testületének a tagja volt. A képviselő-testület művelődési, kulturális és szociális bizottsága elnökeként többek között részt vett a kerületi díszpolgárrá avatásokról szóló döntésekben, a nemzetiségi önkormányzatok támogatásáról szóló döntésekben, a vallási felekezeteket, iskolákat, óvodákat érintő döntéshozatalban. 2019-ben is jelöltette magát a kerületben, de akkor már nem került a képviselő-testületbe.

Jelenleg a Pest megyei város önkormányzatánál vállal szerepet: a környezetvédelmi bizottság munkáját segíti külsősként, de idén nem járt be az ülésekre. Elképzelhető, hogy a történtek miatt, mert Facebook-oldalán – mint lapunknak elmondták – már másik nevet használ, illetve állítólag a házát is árulja. Az üggyel kapcsolatos kérdéseinket megküldtük a férfi e-mail-címére, de nem reagált. Kerestük az érintett általános iskola igazgatóját, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem nyilatkozott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont reagált. Megerősítették az értesüléseket, és azt közölték, hogy mivel felmerült a kiskorú veszélyeztetése, a helyi Humán Szolgáltató Központ vezetője feljelentést tett. Megírták azt is, hogy az ügyben érintett tanuló február 10-től egyéni munkarendben teljesíti a tankötelezettségét. A pedagógus jogviszonya pedig közös megegyezéssel megszűnt.

Az eljárással kapcsolatban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk: az ügyben a nyomozás március 9-én jutott el odáig, hogy az 56 éves férfit a rendőrök előállították, szexuális visszaéléssel és kiskorú veszélyeztetésével meggyanúsították. Nem tett vallomást.

Indirekt/Blikk