2023.12.09
Natália
Kezdőlap Belföld Döbbenet: szexet kérnek az Ukrajnából menekülő nőktől a fuvarért cserébe

Döbbenet: szexet kérnek az Ukrajnából menekülő nőktől a fuvarért cserébe

A Baptista Szeretetszolgálat hívta a figyelmet, hogy az ukrán–magyar határt átlépő, magányosan, csomaggal érkező nőkre csapnak le gátlástalan férfiak, akiktől a fuvarért vagy szállásért cserébe szexuális szolgáltatást, avagy elképesztő összegeket kérnek.

Sajnos, mindig akadnak olyan gátlástalan emberek, akik kihasználják a rászoruló emberek nyomorúságos helyzetét. Ezek a hiénák már az ukrán–magyar határon is feltűntek – derült ki az RTL Klub riportjából.

Az esetre Coll Ágnes, a Baptista Szeretetszolgálathívta emberkereskedelem elleni programjának vezetője hvta fel a figyelmet. Szerinte régóta ismert és teljesen tipikus folyamatról van szó. Először van egy beetetési időszak, valaki odamegy az áldozathoz, kedvesen bánik vele. Úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben van, valóban szeretettel fogadják egy otthonban, egy háztartásban.

Aztán egyszer csak azt mondják, na jó, de akkor a szállásért, kosztért kéne valamit csinálni. Például szexuális szolgáltatásokat nyújtani. Emiatt már több családanya is felkereste a segélyszervezetet.

– Saját fülünkkel hallottuk. Záhonyban voltunk, minden nap ott vagyunk, és látjuk ezeket a hiénákat. Ott vannak állandóan, az elesett menekülteket keresik – mondta a Híradónak egy kisvárdai nő.

Ha ez nem jön össze, akkor viszont több esetben – ennek is voltak szem- és fültanúi – akár 350-400 ezer forintot is elkérnek egy budapesti vagy dunántúli fuvarért. Coll Ágnes arra figyelmeztetett, hogy a menekülők inkább a nagyobb segélyszervezetek támogatását keressék a határon. A rendőrség tudomására egyelőre nem jutott ilyen eset.