2023.12.08
Mária
Kezdőlap Belföld Sokat bukott a kaparós sorsjegyen, ezért kirabolta a lottózót

Sokat bukott a kaparós sorsjegyen, ezért kirabolta a lottózót

Egy VIII. kerületi lottózó tavalyi kirablása miatt körözték a férfit, aki most adta fel magát, miután megtudta, hogy a rendőrök a nyomában vannak. Kihallgatásán azt mondta: ő csak annyi pénzt rabolt, amennyit sorsjegyen vesztett. Őrizetbe vették.

A főváros VIII. kerületében raboltak ki egy lottózót 2021. december 13-án. Az elkövető 15 óra után ment be az üzletbe, ahol a bevételt követelte az eladónőtől, majd fellökte az asszonyt, és körülbelül 300 ezer forintot kimarkolva a kasszából elmenekült. Az eladónő nem sérült meg. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

A józsefvárosi nyomozók néhány hónap alatt azonosították a feltételezett elkövetőt. Mivel a férfit ismert tartózkodási helyein nem találták, 2022. május 1-jén elfogatóparancsot adtak ki ellene. A 31. éves B. János értesült róla, hogy a rendőrök a nyomában vannak, ezért május 11-én feladta magát a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol rablás bűntett elkövetésének magalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény előtti napokban összesen mintegy 300 ezer forintot vesztett kaparós sorsjegyeken. Elkeseredésében rabolta ki a lottózót, és csak annyi pénzt akart elvinni, amennyit elvesztett. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.​