KezdőlapBelföldSenki sem használta a biztonsági övet az M7-esen történt busztragédiánál

Senki sem használta a biztonsági övet az M7-esen történt busztragédiánál

A buszsofőr épp az első ajtó melletti széken pihent, amikor a tragédia történt. Ő kirepült a szélvédőn, könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Valósággal sokkolta az országot a vasárnap hajnali, 8 halálos áldozatot követelő autóbuszbaleset híre. A Nap híre az egyik túlélőtől megtudta: bár a horvát tengerpartról hazafelé tartó buszon minden ülésen volt biztonsági öv, az utasok közül senki nem volt bekötve.

– A második sofőr magával hozta a 70 éves édesanyát az útra. Az volt az ő születésnapi ajándéka, hogy a fia elvitte magával, mert a tengert akarta látni – mesélte lapunknak az egyik túlélő. – A sofőr a becsapódás pillanatában épp az ajtó melletti ülésen pihent. Kirepült a szélvédőn, számára is rejtély, hogy élhette túl.

– Amikor a sokkos állapotban lévő sofőr hátrament a buszhoz, akkor szembesült azzal, hogy az édesanyja nincs többé… És meghalt a volán mögött a váltótársa is. Miközben arra vártunk, hogy a kórházba vigyenek bennünket, beszéltem a sofőrrel. Azt mondta, maga sem értette, hogy élhette túl a szörnyű tragédiát, ami elragadta tőle azt édesanyját.

– Bár volt biztonsági öv az üléseken, senki nem volt bekötve az utasok közül. Aki legelöl ült, azok közül mindenki meghalt. Emlékszem egy kedves, fiatal szerelmespárra, ők is elöl ültek… A szőke, szemüveges lány szörnyethalt, míg a párja túlélte az ütközést. Szörnyű lesz neki ezzel a tudattal továbbélni, amíg él, kísérteni fogja őt az emléke – tette hozzá a neve elhallgatását kérő utas.

Indirekt/naphire.hu