2023.06.05
Fatime, Fatima
Kezdőlap Belföld Részegen, jogsi nélkül száguldott a pápai ámokfutó a rendőrök előtt - videó

Részegen, jogsi nélkül száguldott a pápai ámokfutó a rendőrök előtt – videó

Letartóztatásba került az ámokfutó, aki Pápán, részegen száguldozott a rendőrök elől, összetört egy kaput, ráadásul 2026 nyárig amúgy is eltiltották a vezetéstől.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés, eltiltás hatálya alatt, – és ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint jármű önkényes elvételének bűncselekménye miatt nyomoz a 28 éves férfi ellen.

Az ügyészség szerint a veszprémi illetőségű férfi Pápán, 2023. március 15-én este másvalaki kocsijával, részegen közlekedett, ráadásul úgy, hogy egyébként 2026 júniusáig tartó közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A rendőrök a bizonytalanul közlekedő, index nélkül kanyarodó kocsit meg akarták állítani, de a sofőr a kocsival menekülni kezdett a kék villogót használó szolgálati jármű elől.

Az üldözésbe időközben egy másik szolgálati gépkocsi is bekapcsolódott, a sofőr ennek ellenére több közlekedési szabályt is megszegve, néhol 90-100 km/órás sebességgel haladt a külváros felé, majd egy kapubejárónak ütközött. A rendőrök a gépkocsihoz futottak, felszólították a vezetőt, hogy szálljon ki, aki ennek nem tett eleget és úgy indult tovább, hogy közben az egyik rendőr a nyitott kocsiajtón keresztül megpróbálta visszatartani őt. A jogszerűen intézkedő rendőr néhány méter után elengedte a férfit, és el tudott lépni az egyre gyorsuló járműtől, így nem sérült meg. Az autó vezetője 1-2 kilométerrel később elveszítette uralmát a jármű felett, az útról letért, és egy kerítésnek ütközve állt meg, ahol a rendőrök a férfit kiszállították a kocsiból és megbilincselték.

A rendőrautó fedélzeti kamerájának felvételét közzé is tette az ügyészség:

Kiderült, hogy a férfi az autót a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta úgy, hogy – mivel az ott lévő indítókulccsal elindítani nem tudta – abba egy másik parkoló autóból kiszerelt akkumulátort tett.

A férfit őrizetbe vették, most pedig előzetesbe került.