KezdőlapBelföldRészeg sofőr gyilkolt meg két gyanútlan motorost Sükösd mellett

Részeg sofőr gyilkolt meg két gyanútlan motorost Sükösd mellett

Halálos közúti baleset okozása miatt a kalocsai rendőrök őrizetbe vették azt az ittas gépkocsivezetőt, aki Sükösd közelében az 51-es főúton áttért a szemközti sávba és halálra gázolt két motorost.

fotók: police.hu

A police.hu tájékoztatása szerint egy 37 éves érsekcsanádi férfi közlekedett egy személygépkocsival az 51-es számú főúton Dusnok felől Sükösd irányába 9 óra 32 perckor. A helyszíni szemle adatai szerint a sofőr eddig ismeretlen okból áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött két motorossal. A baleset során a motorokkal közlekedő vaskúti házaspár – egy 50 éves nő és egy 44 éves férfi – olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az autó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszíni ellenőrzés során a gépkocsivezetővel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfit vér-vizelet mintavételre állították elő az egyenruhások. A Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai halálos közúti baleset okozásának gyanúja miatt őrizetbe vették a gépkocsivezetőt. A rendőrök előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.