2023.06.09
Félix
Kezdőlap Belföld Rengeteg fegyvert találtak a rendőrök egy budai házban

Rengeteg fegyvert találtak a rendőrök egy budai házban

Állítólag egész fegyverarzenált talált a rendőrség egy budai házban, a fegyverek egy taraszba voltak bebetonozva. A szálak messzire vezetnek.

A rendőrség szerint lőszerrel visszaélés miatt nyomoznak az ügyben – ennyit közöltek szűkszavúan az ügyet megszellőztető hvg.hu-val. A portál azt írja, a teraszba rejtve fegyverek és éles lőszerek voltak: géppisztolyok, kézifegyverek, hangtompítók, maszkok, golyóálló mellények.

A portál szerint a Turek néven ismert D. Alex-szel kapcsolatban álló illetőhöz tartozó ingatlanról van szó. Az építési vállalkozóként is ismert D. Alexet azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy 1999-ben az ő megbízásából ölte meg egy bérgyilkos a Csontkezű gúnynéven ismert Döcher Györgyöt. A szlovák hatóságok szerint pedig az 1999-es dunaszerdahelyi mészárlásban is érintett lehet. Döcher és Turek igaz történetét egy egykori nyomozó osztotta meg annak idején a Blikk-kel, itt olvashat róluk.

A dunaszerdahelyi mészárlás, ami Európa legsúlyosabb maffialeszámolásaként vált ismertté, 1999. március 25-én történt. Három, fekete rendőrségi overallt és símaszkot viselő gépfegyveres a dunaszerdahelyi Fontána étteremben legyilkolt 10 embert, köztük az ottani klán vezérének tartott Pápay Tibort. A gyilkosságokhoz használt fegyverek és egyéb eszközök nem kerültek elő.

A portál szerint alvilági körökben terjed az információ, hogy D. Alex, vagyis Turek közeli ismerősének ingatlanában találták a napokban lefoglalt fegyvereket, az azonban nem tiszta, hogy az eszközöknek közük van-e a dunaszerdahelyi mészárláshoz.