2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld A virulógus elmondta, mikor tetőzhet nálunk az 5. hullám

A virulógus elmondta, mikor tetőzhet nálunk az 5. hullám

Az omikron vírus gyorsan terjed, rekordokat dönt naponta a fertőzöttek száma, de a halálozás és a lélegeztető gépen lévők száma optimizmusra ad okot. Rusvai Miklós szerint áprilisig velünk lesz a vírus.

Az RTL híradója a francia kézilabda-válogatott szállásán is forgatott. A világ egyik legjobb csapatánál is felütötte a fejét a koronavírus, a német csapatnál súlyosabb volt a helyzet, ott tizenketten fertőződtek meg. A riport szerint akár már száznál is tarthat koronavírusos betegek száma.

Az omikron gyors terjedése miatt naponta dönt rekordokat a magyarországi fertőzöttek száma, közben azonban egyre kevesebben vesztik életüket a koronavírus szövődményei miatt. A lélegeztető gépen lévők száma csökken is, a kórházban lévők száma viszont enyhén nő, de nem annyira, ahogy az omikron terjed.

„Pár ezres értékeken, vagy stabilizálódik, vagy kis hullámokat mutat, de áprilisig velünk marad.”

Rusvai Miklós víruskutató az RTL híradójának nyilatkozva elmondta, az omikron gyors terjedése miatt akár április is elhúzódhat a koronavírus járvány ötödik hulláma.

Újra enyhén emelkedik a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint. Rusvai Miklós víruskutató azt mondja, az omikron gyors terjedése miatt már a jövő héten tetőzhet, ugyanakkor akár április elhúzódhat az ötödik hullám.

Az új fertőzöttek száma a héten rekordokat döntött, az elhunytaké és a lélegeztetőgépen lévőké viszont csökkent.