2021.05.06
Frida, Ivett
Kezdőlap Belföld Rendőrre és mentősre támadt a szabolcsi férfi

Rendőrre és mentősre támadt a szabolcsi férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozást egy 22 éves férfi ellen.

A vádirat szerint 2018 októberében egy szabolcsi büfénél történt verekedés miatt rendőri intézkedésre került sor. A helyszínre érkező járőrök igazoltatták a személygépkocsiban ülő, ittas állapotban lévő férfit, akit nyilatkoztattak a történtekkel kapcsolatban, majd – a vérző sérülését észlelve – értesítették a mentőszolgálatot.

A férfi nem reagált a mentős kérdéseire, majd az ülésen balra dőlt, ezért az egészségügyi dolgozó a jármű hátsó ajtaján keresztül közelebb hajolt hozzá életfunkcióinak ellenőrzése céljából. Erre az ittas férfi közölte, hogy „nem visztek innen sehová”, majd a mentőst ököllel arcon ütötte.

Ezt észlelve a rendőr, a további támadás megakadályozása érdekében, felszólította a férfit a cselekmény abbahagyására, de ekkor az az egyenruhásra is rátámadt, akit ököllel megütött a fején.

A rendőrök ezután megbilincselték a férfit, aki továbbra is ellenállt, miközben szidalmazta és bántalmazással fenyegette rendőröket.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy, illetve közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, továbbá 2 rendbeli könnyű testi sértés és becsületsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fehérgyarmati Járásbíróságon.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésként ítélje 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra.

Indirekt/Blikk