2021.06.20
Rafael
Kezdőlap Belföld Remeteként élte utolsó napjait Magyarország egykor leggazdagabb embere

Remeteként élte utolsó napjait Magyarország egykor leggazdagabb embere

Nem sikerült Szeremley Hubának halála előtt tisztára mosnia a nevét. Valaha az ország egyik leggazdagabb embere volt, a hét végén mégis elfeledve, elszegényedve halt meg szigligeti otthonában.

„Hatéves voltam, amikor meghalt az apám, az édesanyám nagy szegénységben nevelt fel engem és a két testvéremet. Enni mindig volt mit, de a ruházkodásra már nem futotta. Többnyire a nővérem kinőtt lányruháit hordtam. Szerencsémre amilyen szegényre sikeredett a gyerekkorom, olyan sikeres és gazdag lett a felnőttéletem” – mondta a borász korábban a Bestnek.

Egykor helikopterei, vitorlásai, kamionjai voltak, amikor a Blikk legutóbb meglátogatta, egy ütött-kopott Suzuki parkolt a háza előtt. A mindig ápolt üzletember kinyúlt, lyukas nadrágban, bozontos hajjal és szakállal fogadott minket, már beszélni is alig tudott az elszenvedett négy agyvérzése miatt.

Az egykori sztárborász régóta harcolt a gyilkos kórral, s a gyógyulásának az sem használt, hogy bűnszövetségben, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás miatt került a vádlottak padjára. Olyan súlyos beteg volt, hogy nemhogy a tárgyalásra, de még az orvosához sem tudott elmenni. Ennek ellenére Szigligeten szinte mindenki tudta, hogy Szeremley nemcsak a gyógyulásáért, de a becsületéért is harcol.

– Amikor nem tudta fizetni a hiteleit, elvesztette a balatoni házát, a birtokait. Visszaéltek a nevével, büszke ember volt, persze, hogy belebetegedett, ez vitte őt végül a sírba – nyilatkozta lapunknak a szomszédos utcában élő Kováts Krisztina.

Miközben Szeremley az ártatlanságát hangoztatta a Blikknek, keserűen panaszkodott, hogy magára maradt, a barátai többsége elhagyta. Naphosszat ágyban feküdt, csak enni kelt fel.

Szeremley Huba fia, László éppen Szigligetre készült látogatóba, amikor a nővére telefonon közölte vele a szomorú hírt.

– Előző nap papot hívtunk édesapámhoz, mert lehetett sejteni, hogy ez bekövetkezik. A felesége elmondása szerint megtalálta a lelki békéjét – idézte fel a történteket Szeremley László. – Szerencsére nem kórházban feküdt, hanem otthon, így a szűk család el tudott búcsúzni tőle. Nagyon megható volt, hogy édesapám halála után több száz szívszorító üzenetet kaptam, melyekből kiderült, hogy milyen sokan szerették őt. Bár évek óta nem vett részt a borászat munkájában, megőrzünk néhányat abból, amit még ő palackozott.

Szeremley Huba testét elhamvasztják és katolikus szertartás szerint Ábrahámhegyen temetik a szülei mellé.

Indirekt/Blikk